Jak na správnou údržbu grilu
Léto je nedílně spjato jak s posezením na zahradě či v pergole, tak i s přípravou voňavých pokrmů. V exteriéru lze využít služeb vlastního grilu a na skvělé pochutiny, jež připravíte, budou vaši známí ještě dlouho vzpomínat. Každý majitel grilu se snaží najít co nejlepší recepty, které samozřejmě vedou k přípravě vynikajících specialit. Zapomínat bychom ale neměli ani na údržbu grilu. Obecně platí, že na tom znečištěném je grilování méně zdravé a výsledné pokrmy ne příliš chutné. Jak se tedy o gril správně starat?
Ocelový kartáč jako základ
V první řadě se vyplatí myslet především na mechanické ošetření grilovací plochy. Stejně tak byste měli ošetřit i rožně a špízy. Mnohdy bohatě postačí vzít si do ruky ocelový kartáč a postupně jím plochu přejet. Zejména u litinových roštů by takováto péče měla být dostačující. Není od věci také přejet plochu klasickou špachtlí. Odstraníte tak hrubé nečistoty. Pokud máte více ocelových kartáčů, dostanete se i na místa, která třeba s jedním velkým vyčistit nezvládnete.
Přípravky na čištění grilu
Chemické prostředky na čistění grilu jsou dnes k sehnání v mnoha různých podobách. Optimální jsou zejména spreje. U těch je nezbytné pouze vyčkat po aplikaci alespoň několik minut a poté až setřít ošetřenou plochu. Jen tak se totiž mastnota pustí. Některé grily se vyznačují také odnímatelnými rošty, jež lze jednoduše vydrhnout v dřezu podobně, jako umýváte standardně nádobí. Ostatně taková grilovací litinová pánev se stejně umývá v dřezu nebo v myčce.
Nezapomínejte ani na příslušenství
Grilování musí být radost od počátku až do konce. I proto se nezabývejte jen údržbou a pokuste si tuto činnost ještě zpestřit. Postačí vám k tomu například moderní efektivní příslušenství. Typické jsou nejrůznější držáky, kleště anebo rošty. Zapomenout nemůžeme ani na podpalovače. Ať už potřebujete cokoli včetně koření na grilované pochutiny, podívejte se do nabídky na forgrill.cz. Určitě si vyberete.
Autor: Redakce PŽ
Bohužel zde nejsou žádné komentáře.